skip to Main Content
Supplementen voor krachttrainig

Welke supplementen kun jij gebruiken?

Tegenwoordig gebruiken veel krachttrainers het en vind je het overal, supplementen! Supplementen helpen bij het optimaliseren van je trainingen en kunnen ervoor zorgen dat jij sneller jouw doelen haalt in de sportschool. Maar wat zijn nou populaire supplementen, welke kunnen nuttig zijn voor jou en wat doen ze nou eigenlijk? Dat bespreken we in deze blog!

Eiwitpoeder

Wat elke krachttrainer zou moeten weten, is dat eiwitten essentieel zijn voor het krijgen van jouw droomlichaam. Eiwitten dienen namelijk voor spierherstel en opbouw. De naam eiwitpoeder omschrijft zichzelf eigenlijk al, poeder dat vol met eiwitten zit. Door dit met water of melk in een shake beker te doen, krijg je een heerlijke eiwit shake die goed bijdraagt bij jou dagelijkse eiwit inname. Vaak is eiwitpoeder te krijgen in meerdere smaken, dus kijk goed wat je lekker vind en welke je wilt!

Creatine

Creatine is misschien wel de meest onderzochte supplement voor krachttraining. Het boost de productie van ATP, wat zorgt voor extra energie tijdens een intensieve training. Creatine zorgt ervoor dat jij meer water kan opnemen en dus meer massa en kracht krijgt. Het nadeel is wel dat zodra jij stopt met de inname van creatine, jij ook deze extra massa verliest.

Pre-workout

Pre-workout is een supplement dat je vlak voor je training neemt, vandaar de naam. Pre workout is ontworpen om mensen extra energie en focus te geven tijdens trainingen, zodat ze intensiever kunnen trainen en beter resultaat kunnen halen. Door deze boost kan je jouw trainingsintensiteit verhogen, wat kan lijden tot betere prestaties en meer motivatie. Kijk wel goed uit met de dosering, want het zit bomvol met middel dat jou energie verhoogt, zoals cafeïne. Teveel pre-workout neme kan leiden tot hartkloppingen of slaapproblemen.

Overweeg je na het lezen van deze blog om supplementen te gaan gebruiken? Denk dan goed na over de dosering en combineer het goed met je dieet. Vraag des noods de verkoper bij wie je jouw supplementen gaat halen voor advies. Onthoud ook goed dat deze supplementen extra zijn, alleen supplementen gaan er niet voor zorgen dat jij jouw doelen bereikt. Blijf consistent trainen in de sportschool, dat is het aller belangrijkste.

Back To Top