skip to Main Content
Gezonde voeding

De beste voeding voor krachttrainers

Veel Nederlanders hebben inmiddels krachttraining ontdekt. Het consistent training gaat velen goed af, maar daarnaast is het ook belangrijk om goede gezonde voeding binnen te krijgen. In deze blog kijken we naar de nodige voedingsstoffen, zodat jij beter presteert in de sportschool!

Eiwitten

Eiwitten zijn de bouwstenen van jouw spieren, dus deze zijn onmisbaar voor de fanatieke krachttrainer. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt voor spierherstel en om van te groeien, dit is ongeveer 1,5 – 2 eiwitten per lichaamsgewicht. Wil je snel aan je eiwitten komen, denk aan de volgende voedingsmiddelen: Mager vlees, vis, eieren, zuivelproducten, noten en peulvruchten. Ook eiwitpoeder kan jouw eiwit inname goed verhogen!

Koolhydraten

Kom je wel eens energie tekort terwijl je een intensieve training hebt? Dit kun je voorkomen, door genoeg koolhydraten binnen te krijgen door de dag heen. Denk aan volkoren granen, zoete aardappelen en havermout. Door dit te eten garandeer je jezelf langdurige energie!

Gezonde vetten

De meeste mensen zeggen dat je geen vetten moet eten, wat voor een deel waar is. Ongezonde vetten is inderdaad beter om te vermijden, maar gezonde vetten daarin tegen zijn juist belangrijk om wel te consumeren! Gezonde vetten zijn ontzettend belangrijk voor de productie van hormonen, waaronder testosteron. Het aanmaken van testosteron is ideaal voor spiergroei. Avocado’s, noten, zaden, olijfolie en vette vis zijn de voedingswaren waarmee jij de productie van jouw hormonen stimuleert!

Groenten en fruit

Vitamines, mineralen en antioxidanten, hetgeen wat in groenten en fruit te vinden is. Deze voedingsstoffen hebben een belangrijke bijdrage aan het behoud van een optimale gezondheid en een snel herstel na een intensieve training. Ook hebben ze een bijdrage bij het verminderen van ontstekingen en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Water, water en water!

We blijven het zeggen tegen iedereen, drink voldoende water op een dag, dit is ontzettend belangrijk! Water helpt het handhaven van het juiste lichaamsgewicht, het is essentieel voor de transport van voedingsstoffen en het verwijderen van afvalstoffen. Drink tijdens het trainen voldoende en door de dag heen ongeveer 6 glazen water.

Back To Top